Kunnande från far till söner

Historia

Företaget grundades år 1962 i samband med att den då 27-årige bilföraren Reijo Jussila skaffade sig en grusbil. Samma år köpte familjen en liten handelsbod i norra Ijo som drevs av Reijos fru Veera Jussila. När det blev höst tog paret barnen med sig och körde runt och köpte bär, som de sedan förmedlade vidare till industrin. Reijo Jussila hade också en maskinverkstad i Överijo. Företagsverksamheten expanderade tack vare den blomstrande byggnadsbranschen, och när handelsbodens saga var all började Veera jobba på företaget med kontorsuppgifter.

Historia1.jpg

Reijos och Veeras söner har varit engagerade i företaget ända från barnsben. År 1989 blev Rauno och Kaarlo delägare, och i samband med detta omvandlades företaget till ett kommanditbolag. Ett generationsskifte genomfördes år 2002, då pappa Reijo steg åt sidan och intog rollen som rådgivare. År 2003 omvandlades företaget till ett aktiebolag med Kaarlo Jussila som verkställande direktör och Rauno Jussila som teknisk direktör. Nu arbetar redan också den tredje generationen i företaget.

År 2007 utnämndes företaget till Årets Företagare i Ijo.

År 2009 blev Markku Kankaalas familjebolag PM Ruukki Oy minoritetsägare i bolaget. Markku Kankaala har sedan dess fungerat som styrelseordförande i bolaget.

År 2011 köpte bolaget upp aktiestocken i haukipudasföretaget Maarakennus Aimo Alakiuttu Oy och blev därmed en koncern.

Hösten 2013 beslöt bolaget att förnya sin image, och i samband med detta bytte det namn från Maanrakennus R Jussila Oy till Jussila Group Oy.